Το ιστολόγιο έχει μεταφερθεί!

Αυτόματα θα μεταβείτε στη νέα ιστοσελίδα του Σ.Δ.Ε. Νάουσας. Αν δε συμβεί αυτό, παρακαλώ επιλέξτε
http://sde-naous.ima.sch.gr Ευχαριστούμε !!!

Καλώς ήρθατε στο blog του Σ.Δ.Ε. Νάουσας!

ΣΔΕ Νάουσας

Ακτινοβολία Κινητών

Το ΚΙΝΗΤΟ ακτινοβολεί και ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!!

Αστρονομία

Project Πλανήτες

Εγγραφές

Εγγραφές για το εκπ. έτος 2014-2015

Αποφοίτηση 2014

Πρόσκληση στην Ημερίδα Ευαισθητοποίησης της Τοπικής Κοινωνίας - Αποφοίτηση

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις 2010-2011

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

06/04/09 - Επίσκεψη στο Πλανητάριο

Την Παρασκευή 03 Απριλίου, οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας, και του παραρτήματός του της Βέροιας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς πραγματοποίησαν προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Νόησις.
Η επίσκεψη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιστημονικού Γραμματισμού και περιελάμβανε σχετικές με το Γραμματισμό δραστηριότητες. Πολύτιμη υπήρξε ασφαλώς και η αρωγή του Βουλευτή του Νομού μας κ. Φωτιάδη, που διέθεσε λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνηση των εκπαιδευομένων μας και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν στο Πλανητάριο την ταινία «Τα θαύματα του Σύμπαντος». Μέσα από τα «μάτια» του διαστημικού τηλεσκοπίου hubble γίνανε μάρτυρες της γέννησης του σύμπαντος. Στον προσομοιωτή φορώντας 3D γυαλιά ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο τη στιγμή που γεννήθηκε το σύμπαν και παρακολούθησαν την ιστορία 10 δισεκατομμυρίων χρόνων να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια τους, σε τρεις διαστάσεις και σε πέντε μόλις λεπτά. Οι εκπαιδευόμενοι ενθουσιασμένοι μετά την προβολή της ταινίας είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν και να σχολιάσουν το περιεχόμενό της απολαμβάνοντας τον καφέ τους στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos.

Την εκδρομή οργάνωσαν η Δ/ντρια του Σ.Δ.Ε. κα Μαρούλα Χατζηευαγγέλου και ο καθηγητής του Επιστημονικού Γραμματισμού Ρουσίδης Δημήτριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: