Το ιστολόγιο έχει μεταφερθεί!

Αυτόματα θα μεταβείτε στη νέα ιστοσελίδα του Σ.Δ.Ε. Νάουσας. Αν δε συμβεί αυτό, παρακαλώ επιλέξτε
http://sde-naous.ima.sch.gr Ευχαριστούμε !!!

Καλώς ήρθατε στο blog του Σ.Δ.Ε. Νάουσας!

ΣΔΕ Νάουσας

Ακτινοβολία Κινητών

Το ΚΙΝΗΤΟ ακτινοβολεί και ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!!

Αστρονομία

Project Πλανήτες

Εγγραφές

Εγγραφές για το εκπ. έτος 2014-2015

Αποφοίτηση 2014

Πρόσκληση στην Ημερίδα Ευαισθητοποίησης της Τοπικής Κοινωνίας - Αποφοίτηση

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις 2010-2011

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Δελτίο Τύπου: 17 Δεκεμβρίου 2008 - Τερπνόν μετά του ωφελίμου για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας

Τερπνόν μετά του ωφελίμου για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας.


ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Οι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. Νάουσας και των τμημάτων Βέροιας και Αλεξάνδρειας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 15/12/2008 το Τεχνολογικό πάρκο της Δ.Ε.Η. στην Πτολεμαΐδα. Η επίσκεψη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Σ.Δ.Ε. Πολύτιμη υπήρξε ασφαλώς και η αρωγή του Βουλευτή του Νομού κ. Φωτιάδη που διέθεσε λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνηση των εκπαιδευομένων.


Κατά την ξενάγηση που πραγματοποίησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Δ.Ε.Η. κ. Πασαλίδης οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν για τα κοιτάσματα λιγνίτη που υπάρχουν στην περιοχή, τον τρόπο εκμετάλλευσής τους, τη συμβολή του λιγνίτη στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Ελλάδας και τις προσπάθειες της Δ.Ε.Η. να αποκαταστήσει το περιβάλλον μετά το τέλος των εξορύξεων. Οι εκπαιδευόμενοι έκαμαν ερωτήσεις και ακολούθησε συζήτηση με τον κ. Πασαλίδη.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευόμενοι μετέβησαν στο κέντρο της Πτολεμαΐδας και ξεναγήθηκαν στην πόλη.

Την ευθύνη οργάνωσης της εκδρομής είχε ο καθηγητής Πληροφορικής του Σ.Δ.Ε. Κωνσταντίνου Αναστάσιος.


ΣΕ ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΟ……..

Στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Γραμματισμού το Σ.Δ.Ε. διοργάνωσε εκπαιδευτική επίσκεψη σε παραδοσιακό οινοποιείο της περιοχής. Οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν για τη διεργασία παραγωγής, αποθήκευσης, παλαίωσης και εμφιάλωσης του κρασιού αλλά και τον τρόπο παραγωγής του παραδοσιακού τσίπουρου.


Ακολούθησε συνεστίαση με άφθονο κρασί και χορό υπό τους ήχους παραδοσιακών οργάνων που ξέρει καλά να παίζει ο εκπαιδευόμενος του Σχολείου Ψαθάς Βαγγέλης.


ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΝΕΑ»

Το απόγευμα της Τρίτης 16/12/2008 οι εκπαιδευόμενοι του Α’ κύκλου σπουδών των τμημάτων του Σ.Δ.Ε. Νάουσας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Μακεδονικά Νέα» στη Νάουσα. Την ενημέρωση των εκπαιδευομένων αναφορικά με την εφημερίδα ανέλαβε η ιδιοκτήτρια – εκδότρια κ. Ηρώ Δάδη η οποία τους ξενάγησε Η κ. Δάδη μίλησε αναλυτικά για τον τρόπο με τον οποίο «στήνεται» η εφημερίδα σε καθημερινή βάση, έδειξε πώς γίνεται η σελιδοποίηση και δίνεται η τελική μορφή και εξήγησε το πώς και με βάση ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή των ειδήσεων. Τέλος απάντησε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα σε ερωτήσεις εκπαιδευομένων και πρόσφερε στον καθένα από ένα ντοσιέ με ενημερωτικό υλικό.

ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008 εκπαιδευόμενοι από το Τμήμα Βέροιας του Σ.Δ.Ε Νάουσας παρακολούθησαν την έκθεση «Χερώνακτες» , που παρουσιάζεται στο Χώρο Τεχνών. Η έκθεση, με τον πολυθεματικό της προσανατολισμό, επιχειρεί να συσχετίσει δύο φαινομενικά ανομοιογενείς περιοχές του επιστητού, την αρχιτεκτονική με τη λογοτεχνία, αναδεικνύοντας παράλληλα τη δημιουργική τους συνάφεια. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης που υλοποιείται φέτος από το Σ.Δ.Ε, με επικεφαλής τους εκπαιδευτικούς Αριστοτέλη Παπαγεωργίου, Ιωάννη Πουλιόβαλη και Ανθή Χίρτογλου. Το θέμα του αφορά τη διαχρονική ανάγνωση του αστικού χώρου στη Βέροια κατά την προσέγγιση της τοπικής ιστορίας. Ευχαριστούμε θερμά την αρχιτέκτονα κ. Πάτρα Θεολογίδου, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και την κ. Βίλμα Μαυροματίδου για τη φιλική τους ανταπόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: