Το ιστολόγιο έχει μεταφερθεί!

Αυτόματα θα μεταβείτε στη νέα ιστοσελίδα του Σ.Δ.Ε. Νάουσας. Αν δε συμβεί αυτό, παρακαλώ επιλέξτε
http://sde-naous.ima.sch.gr Ευχαριστούμε !!!

Καλώς ήρθατε στο blog του Σ.Δ.Ε. Νάουσας!

ΣΔΕ Νάουσας

Ακτινοβολία Κινητών

Το ΚΙΝΗΤΟ ακτινοβολεί και ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!!

Αστρονομία

Project Πλανήτες

Εγγραφές

Εγγραφές για το εκπ. έτος 2014-2015

Αποφοίτηση 2014

Πρόσκληση στην Ημερίδα Ευαισθητοποίησης της Τοπικής Κοινωνίας - Αποφοίτηση

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις 2010-2011

Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Δελτίο Τύπου: 01 Απριλίου 2008 - Επίσκεψη στην Εφημερίδα "Μακεδονία"

Το απόγευμα της Τετάρτης 26 Μαρτίου 2008 οι εκπαιδευόμενοι του Α’ και Β’ Κύκλου Σπουδών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του φετινού σχεδίου δράσης του Σ.Δ.Ε. Νάουσας με σκοπό την έκδοση περιοδικού του σχολείου, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως τριών χρόνων λειτουργίας του.



Την ενημέρωση των εκπαιδευομένων αναφορικά με την εφημερίδα ανέλαβαν ο συντάκτης ύλης κ. Δημήτρης Μακρής και ο συντάκτης ρεπορτάζ κ. Φώτης Κουτσαμπάρης. Οι δύο δημοσιογράφοι ξενάγησαν στους χώρους της εφημερίδας τους εκπαιδευόμενους, μίλησαν αναλυτικά για τον τρόπο με τον οποίο "στήνεται" η «Μακεδονία» σε καθημερινή βάση, έδειξαν πώς γίνεται η σελιδοποίηση και δίδεται η τελική μορφή στην εφημερίδα, εξήγησαν το πώς, από ποιους και με βάση ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή των ειδήσεων και γενικότερα του περιεχομένου της εφημερίδας, αναφέρθηκαν σε ζητήματα όπως το δημοσιογραφικό επάγγελμα και οι ιδιαιτερότητές του, εξέτασαν τις σχέσεις δημοσιογραφίας και πολιτικής και σκιαγράφησαν το τοπίο που επικρατεί στη σημερινή Ελλάδα ως προς την τέταρτη εξουσία. Επιπλέον αναφέρθηκαν στα περιοδικά και λοιπά έντυπα που εκδίδει η εφημερίδα «Μακεδονία» και στη λογική που διέπει τη σύνταξή τους. Τέλος συζήτησαν με τους εκπαιδευομένους του Σ.Δ.Ε. και απάντησαν σε πολλές καίριες ερωτήσεις που οι τελευταίοι υπέβαλαν.

Η επίσκεψη αυτή του Σ.Δ.Ε. μπορεί να χαρακτηρισθεί ιδιαίτερα επιτυχημένη, πολύ περισσότερο που όχι λίγα από όσα ακούστηκαν αναμένεται να βοηθήσουν τους εκπαιδευόμενους κατά τη δημιουργία του υπό έκδοση περιοδικού του Σ.Δ.Ε. Νάουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: