Το ιστολόγιο έχει μεταφερθεί!

Αυτόματα θα μεταβείτε στη νέα ιστοσελίδα του Σ.Δ.Ε. Νάουσας. Αν δε συμβεί αυτό, παρακαλώ επιλέξτε
http://sde-naous.ima.sch.gr Ευχαριστούμε !!!

Καλώς ήρθατε στο blog του Σ.Δ.Ε. Νάουσας!

ΣΔΕ Νάουσας

Ακτινοβολία Κινητών

Το ΚΙΝΗΤΟ ακτινοβολεί και ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!!

Αστρονομία

Project Πλανήτες

Εγγραφές

Εγγραφές για το εκπ. έτος 2014-2015

Αποφοίτηση 2014

Πρόσκληση στην Ημερίδα Ευαισθητοποίησης της Τοπικής Κοινωνίας - Αποφοίτηση

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις 2010-2011

Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Δελτίο Τύπου: 15 Απριλίου 2008 - Επίσκεψη του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Μούδρου Λήμνου

Την Πέμπτη 10 Απριλίου μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Μούδρου Λήμνου επισκέφθηκαν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας.


Οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. ζήτησαν κατ’ αρχάς να ενημερωθούν για τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, ενημέρωση την οποία έκανε η Διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας και οι Σύμβουλοι του σχολείου. Ακολούθησαν μια σειρά από ερωτήματα προς τους εκπαιδευομένους του Σ.Δ.Ε. για τους λόγους που τους είχαν αναγκάσει να εγκαταλείψουν την υποχρεωτική εκπαίδευση, το τι τους ώθησε να ξαναρχίσουν το σχολείο, τις πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνδυάζοντας φοίτηση και επαγγελματικές ή/και οικογενειακές υποχρεώσεις καθώς και άλλα παρεμφερή ζητήματα.

Περαιτέρω οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. ενδιαφέρθηκαν να πληροφορηθούν για την ποσοστιαία αναλογία ανδρών και γυναικών που φοιτούν στο Σ.Δ.Ε. Νάουσας, τους λόγους της αριθμητικής υπεροχής των γυναικών, τη σχέση των εκπαιδευομένων μεταξύ τους και με τους εκπαιδευτές, το κλίμα που εν γένει επικρατεί στο Σ.Δ.Ε. Νάουσας.

Στη συνέχεια ερωτήσεις απηύθυναν και οι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε., καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών ενδιαφέρονται για τη συνέχιση των σπουδών τους μετά την αποφοίτησή τους από το Σ.Δ.Ε., ως προς τον τρόπο λειτουργίας των ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ. (Επαγγελματικών Σχολών), το πρόγραμμα σπουδών και τις ειδικότητες που προσφέρονται καθώς και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.

Η συνάντηση έγινε σε πάρα πολύ φιλικό κλίμα, ενώ εντύπωση προκάλεσαν η σοβαρότητα και η ευστοχία των ερωτήσεων και των απαντήσεων κατά τη συζήτηση μεταξύ των μαθητών των δύο σχολείων.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΕΠΑ.Λ. Μούδρου (όπως άλλωστε και του Σ.Δ.Ε. Νάουσας) στο πρόγραμμα «Ανοικτές Περιβαλλοντικές Τάξεις – "Καλλιστώ"» και στο πρόγραμμα του «Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας» (Κ.Ε.Θ.Ι.) για την ισότητα των φύλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: