Το ιστολόγιο έχει μεταφερθεί!

Αυτόματα θα μεταβείτε στη νέα ιστοσελίδα του Σ.Δ.Ε. Νάουσας. Αν δε συμβεί αυτό, παρακαλώ επιλέξτε
http://sde-naous.ima.sch.gr Ευχαριστούμε !!!

Καλώς ήρθατε στο blog του Σ.Δ.Ε. Νάουσας!

ΣΔΕ Νάουσας

Ακτινοβολία Κινητών

Το ΚΙΝΗΤΟ ακτινοβολεί και ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!!

Αστρονομία

Project Πλανήτες

Εγγραφές

Εγγραφές για το εκπ. έτος 2014-2015

Αποφοίτηση 2014

Πρόσκληση στην Ημερίδα Ευαισθητοποίησης της Τοπικής Κοινωνίας - Αποφοίτηση

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις 2010-2011

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007

Δελτίο Τύπου 7 Μαΐου 2007 - Ισότητα των Φύλων

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Νάουσας κατά το σχολικό έτος 2006 - 07 συμμετέχει ενεργά στα Παρεμβατικά Προγράμματα για την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και την προώθηση της ισότητας των φύλων. Οι φιλόλογοι του ΣΔΕ κ. Αριστοτέλης Παπαγεωργίου και Δημήτριος Παπαδόπουλος, σε συνεργασία με τους εκπαιδευόμενους του Α΄ και Β΄ κύκλου σπουδών, ανέλαβαν και υλοποίησαν αντίστοιχα σχέδια δράσης και διδακτικής παρέμβασης. Τα πορίσματα των εργασιών θα παρουσιαστούν στην τελική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαΐου 2007 στο «Κιόσκι» στο Δημοτικό Πάρκο της Νάουσας..

Συγκεκριμένα τα θέματα διαπραγμάτευσης είναι τα ακόλουθα:

1. «Ανιχνεύοντας το λόγο των γυναικών : Από τη Σαπφώ και την Άννα Κομνηνή στην Κική Δημουλά» (Α΄ Κύκλος Σπουδών). Στο παρόν σχέδιο δράσης επιχειρείται να σκιαγραφηθεί η θέση της γυναίκας διαχρονικά μέσα από λογοτεχνικές καταγραφές και ιστορικές μαρτυρίες. Η απόπειρα προσέγγισης εστιάζεται κατεξοχήν στη γυναικεία οπτική. Θα κληθούν οι ίδιες οι γυναίκες – υπαρκτά πρόσωπα της ιστορίας, μυθικές ηρωίδες ή και πρωταγωνίστριες της λογοτεχνικής δημιουργίας και της λαϊκής φαντασίας – να μιλήσουν για τον εαυτό τους αλλά και τις άλλες γυναίκες, να αποκαλύψουν τις υπαρξιακές τους αγωνίες, να απογυμνωθούν συναισθηματικά, να καταθέσουν την αλήθεια τους. Αναζητείται η προβολή της πραγματικότητας στη μυθοπλασία. Η διερεύνηση επικεντρώνεται στις συναισθηματικές συγκρούσεις, τις ψυχικές μεταπτώσεις και τα ηθικά διλήμματα ως απότοκα στερεοτυπικών αντιλήψεων, παγιωμένης νοοτροπίας και αποκρυσταλλωμένης ιδεολογικής σήμανσης.

2. «Άντρες και γυναίκες στο χώρο εργασίας : τότε και σήμερα» (Β΄ Κύκλος Σπουδών). Με μια διδακτική παρέμβαση επιδιώκεται να αντιληφθούν οι εκπαιδευόμενοι/ες τη διασπορά των επαγγελμάτων ανά φύλο σε μια παλαιότερη φάση της ελληνικής κοινωνίας (αρχή 20ου αιώνα), όπως αυτή απεικονίζεται σε λογοτεχνικά κείμενα της εποχής εκείνης· να κατανοήσουν τη σημερινή πραγματικότητα ως προς τη διασπορά των επαγγελμάτων ανά φύλο, όπως αυτή απεικονίζεται σε σύγχρονα λογοτεχνικά κείμενα· να συγκρίνουν την παλαιότερη και τη σημερινή κατάσταση και να διαπιστώσουν αποκλίσεις και συγκλίσεις. Εν συνεχεία με μια παρεμβατική δράση επιχειρείται να αποκτήσουν μια σαφέστερη εικόνα για τη σημερινή πραγματικότητα στο χώρο εργασίας ως προς την αριθμητική σχέση ανδρών και γυναικών σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς χώρους και την (ενδεχόμενη) αριθμητική υπεροχή των ανδρών σε λεγόμενες θέσεις ευθύνης. Για την υλοποίηση της δράσεως αυτής προγραμματίζονται και επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Η Δ/ντρια του Σ.Δ.Ε. Νάουσας

Χ’’Ευαγγέλου Μαρούλα

Φιλόλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια: