Το ιστολόγιο έχει μεταφερθεί!

Αυτόματα θα μεταβείτε στη νέα ιστοσελίδα του Σ.Δ.Ε. Νάουσας. Αν δε συμβεί αυτό, παρακαλώ επιλέξτε
http://sde-naous.ima.sch.gr Ευχαριστούμε !!!

Καλώς ήρθατε στο blog του Σ.Δ.Ε. Νάουσας!

ΣΔΕ Νάουσας

Ακτινοβολία Κινητών

Το ΚΙΝΗΤΟ ακτινοβολεί και ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!!

Αστρονομία

Project Πλανήτες

Εγγραφές

Εγγραφές για το εκπ. έτος 2014-2015

Αποφοίτηση 2014

Πρόσκληση στην Ημερίδα Ευαισθητοποίησης της Τοπικής Κοινωνίας - Αποφοίτηση

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις 2010-2011

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008 στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου «Βέρμιο» η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, που οργάνωσε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Νάουσας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Εκπαιδευτικών Λειτουργών και άλλων φορέων. Συγκεκριμένα παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαστόικας εκ μέρους του Δημάρχου Νάουσας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βέροιας κ. Μαυροκεφαλίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αλεξάνδρειας κ. Ανεσίδης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ημαθίας κ. Κούτρας, η Προϊσταμένη του Δεύτερου Γραφείου κ. Μπατσαρά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος των Σ.Δ.Ε Κεντρικής Μακεδονίας κ. Όρλης ως εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας της Εκπαίδε

υσης Ενηλίκων, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Τόλκας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας κ. Τσίτσης, οι αιρετοί εκπρόσωποι της Ε.Λ.Μ.Ε κ. Τσαβδαρίδης και κ. Σοφιανίδης, εκπρόσωποι της Β΄ Μοίρας Καταδρομών, ο Υπεύθυνος του Προγράμματος των αγροτών «Ησίοδος» κ. Σιδηρόπουλος, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Μελίκης κ. Ξενίδης, ο Διευθυντής του Ι.Ε.Κ Νάουσας κ. Δάμτσης και η Προϊσταμένη των Κ.Ε.Ε Βέροιας κ. Λιαρμακοπούλου.



Στο χαιρετισμό, που απηύθυνε η Διευθύντρια του Σ.Δ.Ε Νάουσας κ. Χατζηευαγγέλου, παρουσίασε εν συντομία το θεσμό των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στη φυσιογνωμία του Σ.Δ.Ε Νάουσας. Επισήμανε ότι το έργο, που έχει συντελεστεί έως τώρα, ανέδειξε το σχολείο και επέτρεψε την ουσιαστική σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία. Η θετική ανταπόκριση του κοινού ενθαρρύνει για μία γόνιμη συνέχεια. Μάλιστα τόνισε ότι από το επόμενο σχολικό έτος τμήματα του Σ.Δ.Ε Νάουσας θα λειτουργήσουν στη Βέροια και την Αλεξάνδρεια.


Εν συνεχεία παρουσιάστηκαν ορισμένες δραστηριότητες του Σ.Δ.Ε, που υλοποιήθηκαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά. Η Σύμβουλος Ψυχολόγος κ. Γώγου σε συνεργασία με το φιλόλογο κ. Παπαδόπουλο αναφέρθηκαν στο project, που εκπόνησαν, με τίτλο «Χαρμολύπη: Περιήγηση στον κόσμο των συναισθημάτων». Ακολούθως η εκπαιδεύτρια του Αγγλικού Γραμματισμού κ. Βαταντζή προέβαλε ηλεκτρονικά το εργαστήριο της «Ο Van Gogh στα αγγλικά τραγούδια». Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στο Ιστολόγιο (blog) του Σχολείου, που διασφαλίζει τη συνεχή προσβασιμότητα στο Διαδίκτυο από τον καθηγητή Πληροφορικής κ. Πουλιόβαλη. Παράλληλα είχαν αναρτηθεί posters με στοιχεία από τη διδασκαλία των γραμματισμών και τις ποικίλες σχολικές αλλά και εξωσχολικές δράσεις του Σ.Δ.Ε. Εκτέθηκαν κατασκευές των εκπαιδευομένων από το εργαστήριο καλλιτεχνικής δημιουργίας, ενώ παρουσιάστηκε και το παραγόμενο υλικό από τη σύμπραξη του σχολείου στα προγράμματα του Κ.Ε.Θ.Ι και στο Πρόγραμμα «Καλλιστώ».


Αναμφίβολα η πιο δυνατή στιγμή της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση κάποιων σκέψεων, που θέλησαν να εκφράσουν οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι για τις εμπειρίες τους από τη φοίτησή τους στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Ήταν μία κατάθεση ψυχής, ατόφια και ειλικρινής. Τέλος, η βραδιά έκλεισε λαμπρά με την απονομή των Απολυτήριων Τίτλων στους φετινούς αποφοίτους. Κυριάρχησαν η χαρά, η συγκίνηση, ο ενθουσιασμός, οι υποσχέσεις για καλή αντάμωση. Στην ημερίδα εκτός από τους συγγενείς και τους φίλους πολλών εκπαιδευομένων, μας τίμησαν με την παρουσία τους και παλαιότεροι απόφοιτοι.

Η Δ/ντρια του Σ.Δ.Ε. Νάουσας

Χ’’Ευαγγέλου Μαρούλα

Φιλόλογος


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

This topic have a tendency to become boring but with your creativeness its great.