Το ιστολόγιο έχει μεταφερθεί!

Αυτόματα θα μεταβείτε στη νέα ιστοσελίδα του Σ.Δ.Ε. Νάουσας. Αν δε συμβεί αυτό, παρακαλώ επιλέξτε
http://sde-naous.ima.sch.gr Ευχαριστούμε !!!

Καλώς ήρθατε στο blog του Σ.Δ.Ε. Νάουσας!

ΣΔΕ Νάουσας

Ακτινοβολία Κινητών

Το ΚΙΝΗΤΟ ακτινοβολεί και ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!!

Αστρονομία

Project Πλανήτες

Εγγραφές

Εγγραφές για το εκπ. έτος 2014-2015

Αποφοίτηση 2014

Πρόσκληση στην Ημερίδα Ευαισθητοποίησης της Τοπικής Κοινωνίας - Αποφοίτηση

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις 2010-2011

Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Δελτίο Τύπου: 14 Απριλίου 2008 - Επίσκεψη στο Φράγμα Ασωμάτων

Την Τετάρτη 9 Απριλίου 2008 οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας πραγματοποίησαν ενημερωτική επίσκεψη στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Υδροηλεκτρικών Έργων Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας της Δ.Ε.Η. στο φράγμα των Ασωμάτων.



Ο διευθυντής κ. Θεόδωρος Καλαϊτζής υποδέχθηκε τους εκπαιδευομένους και αναφέρθηκε αναλυτικά και με σαφήνεια στα περιβαλλοντικά και άλλα οφέλη από τη δημιουργία φραγμάτων και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τη χρήση των υδάτων. Τα τρία φράγματα του Αλιάκμονα στο Ν. Ημαθίας, στη Σφηκιά, στα Ασώματα και τις Βαρβάρες, δε συμβάλλουν απλώς στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον είναι σημαντικά για τον έλεγχο της ροής του ποταμού και την εξασφάλιση των ποσοτήτων νερού που είναι απαραίτητες για την ύδρευση και την άρδευση του κάμπου της Ημαθίας και των περιοχών γύρω από αυτήν. Oι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. ενημερώθηκαν για τις προοπτικές να αυξηθεί το ποσοστό της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω υδροηλεκτρικών εργοστασίων, πράγμα που, ως φιλικότερο προς το περιβάλλον, αποτελεί οπωσδήποτε ζητούμενο στη σημερινή εποχή. Ακολούθησε πληθώρα ερωτήσεων από τους εκπαιδευομένους του Σ.Δ.Ε. και ευρεία συζήτηση πάνω στα ζητήματα που εθίγησαν.

Κατόπιν οι εκπαιδευόμενοι με τη συνοδεία του κ. Καλαϊτζή επισκέφθηκαν το νέο αναρρυθμιστικό φράγμα και την τεχνητή λίμνη που κατασκευάστηκαν πρόσφατα από τη Δ.Ε.Η. στο ύψος της γέφυρας του Αλιάκμονα. Το έργο αυτό φτιάχτηκε σε χώρο που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν εν μέρει ως επίσημη χωματερή και, εκτός της ανάπλασης της περιοχής (με τη δημιουργία δύο νησίδων ως καταφυγίων για την ορνιθοπανίδα της περιοχής καθώς και χώρου περιπάτου), επιτρέπει τόσο την καλύτερη ρύθμιση των νερών του Αλιάκμονα όσο και ως κάποιο βαθμό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η επίσκεψη των εκπαιδευομένων του Σ.Δ.Ε. πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοικτών Περιβαλλοντικών Τάξεων "Καλλιστώ" στο οποίο συμμετέχει το Σ.Δ.Ε. Νάουσας με θέμα «Ο τόπος και ο άνθρωπος. Στρατηγικές αειφορικής ανάπτυξης και αρμονικής συμβίωσης με τη φύση». Θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ αποκορύφωμα των δραστηριοτήτων του προγράμματος θα αποτελέσει η εξόρμηση στον Έβρο που προγραμματίζεται για τα μέσα Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: