Τρίτη 19 Ιουνίου 2007
Παρασκευή 15 Ιουνίου 2007
Δελτίο Τύπου: 13 Ιουνίου 2007 - Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος
Το Σ.Δ.Ε. ( Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ) Νάουσας συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Νάουσας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.
Επίθεση καθαρισμού τμήματος της όχθης της «Αράπιτσας» στο άλσος Αγίου Νικολάου, έκαναν την Παρασκευή 8/6/2007 οι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. Νάουσας. Το σχολείο εντάχθηκε στο δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ¨Καθαρίστε τη Μεσόγειο¨ με το σκεπτικό ότι η Νάουσα μπορεί να μην έχει θάλασσα, χωρίζεται όμως στα δύο από ποτάμι, οι όχθες του οποίου στενάζουν από σκουπίδια. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το συγκεκριμένο δίκτυο, το Σχολείο ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου και συμμετείχε στις εκδηλώσεις της εθελοντικής εκστρατείας καθαριότητας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Οι εκπαιδευόμενοι απέδειξαν για άλλη μια φορά, ότι δεν είναι απλοί θεατές του περιβαλλοντικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη, αλλά ενεργοί πολίτες που συνειδητοποίησαν ότι, η λύση περιβαλλοντικών προβλημάτων είναι εφικτή μόνο με συλλογικές δράσεις, που αντιστρατεύονται την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Η εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού κατέδειξε το μέγεθος της ατομικής ευθύνης των πολιτών στην υπάρχουσα ανησυχητική κατάσταση του παρόχθιου οικοσυστήματος της «Αράπιτσας» (συσκευασίες τροφίμων, μπουκάλια νερού και αναψυκτικών, συσκευασίες φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων, πλαστικά, σπασμένα γυαλιά, αποτσίγαρα κ.α.).
Στην εκστρατεία συμμετείχαν η Δ/ντρια και οι καθηγητές του Σ.Δ.Ε. Νάουσας.
Η Δ/ντρια του Σ.Δ.Ε. Νάουσας
Χ’’Ευαγγέλου Μαρούλα
Φιλόλογος
Πέμπτη 14 Ιουνίου 2007
Σχέδιο Δράσης: Διαφήμιση
Ένα από τα σχέδια δράσης που πραγματοποιήθηκε πέρυσι (Σχ. Έτος 2005-06) ήταν αυτό της ΄΄Διαφήμισης΄΄. Η ομάδα είχε συγκροτηθεί περί τα μέσα του Δεκεμβρίου 2005 και αποτελούταν από 13 εκπαιδευόμενους τους: Βαρθολομαίου Βασιλική, Ζωγραφοπούλου Πολυξένη, Μπράτση Γεωργία, Γιαβάλκα Σεβαστή, Λιάπης Γιώργος, Παπαδοπούλου Χριστίνα, Χαϊδής Νίκος, Πανίκας Νίκος, Κουστουλίδης Ιωάννης, Βραγγαλίδης Κώστας, Ίντος Μαργαρίτης, Αντωνίου Βαλάντης, Γιαννάκαινας Χρήστος, ενώ συντονιζόταν από τους εκπαιδευτικούς Γιώργο Δούλαλα και Δημήτρη Καφαντάρη. Βασικός σκοπός του project ήταν η διαφήμιση του Σχολείου στην τοπική κοινωνία.
Η ομάδα συγκεντρώθηκε και αφού έγινε η γνωριμία μεταξύ των μελών της, τέθηκαν οι βασικοί στόχοι του project οι οποίοι ήταν οι εξής: ανάδειξη δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων, καλλιέργεια – κριτική ιδεών, γνωριμία με τα μέσα προώθησης, στάδια παραγωγής έντυπης διαφήμισης, δημιουργία αφίσας – ενημερωτικού δίπτυχου σχολείου. Η ομάδα θεώρησε σκόπιμο, πριν προχωρήσει στη δημιουργία των τελικών προϊόντων, να συνειδητοποιήσει τους βασικούς τρόπους με τους οποίους λειτουργεί μια έντυπη κυρίως διαφήμιση. Διαπιστώσαμε τα τρία μεγάλα μέσα προώθησης, από τα οποία μας απασχόλησε μονάχα το πρώτο, τα έντυπα μέσα, αφού σ΄ αυτό ανήκει και η αφίσα – δίπτυχο που θέλαμε να δημιουργήσουμε.
Στη συνέχεια είδαμε ειδικότερα τα επιμέρους τμήματα από τα οποία αποτελείται μια πετυχημένη διαφήμιση. 1)ο τίτλος, 2)η γλώσσα, 3)η εικόνα, 4)η τιμή, 5)η ταυτότητα της. Μετά την προπαρασκευή αυτή περάσαμε στην υλοποίηση. Δουλεύοντας με τη μέθοδο του καταιγισμού των ιδεών έδωσε ο καθένας εκπαιδευόμενος τη δική του ιδέα σχετικά με το κεντρικό θέμα της αφίσας. Ακούστηκαν πολλές ιδέες. Τελικά μετά από κάποια επεξεργασία και διορθώσεις που έγιναν, και σε συνδυασμό με την φράση που επιλέχθηκε, η τελική μορφή της αφίσας ήταν το ηλιακό σύστημα στο κέντρο του οποίου βρίσκεται το ΣΔΕ και τριγύρω υπάρχουν σε τροχιά οι πλανήτες με ονόματα εκπαιδευομένων.
Τέλος σχεδιάσαμε το διαφημιστικό δίπτυχο του σχολείου μας, όπου μπορεί να βρει κανείς πληροφορίες για το σχολείο και γενικότερα τη φιλοσοφία του.
Για την πρακτική εξάσκηση και κατανόηση της διαδικασίας που αφορά την σχεδίαση και την εκτύπωση της αφίσας οι εκπαιδευόμενοι πέρασαν κάποιες ώρες στους υπολογιστές λαμβάνοντας κάποιες βασικές γνώσεις συγκεκριμένων προγραμμάτων, ενώ πραγματοποιήθηκε και μία επίσκεψη σε τυπογραφείο όπου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την εκτυπωτική διαδικασία κάποιου εντύπου.
Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007
Δελτίο Τύπου 01 Ιουνίου 2007 - Επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας
Συνεχίζοντας τη σειρά των επισκέψεων σε τόπους βιομηχανικής ιστορίας της περιοχής οι συμμετέχοντες στο σχέδιο δράσης « Η βιομηχανική κληρονομιά στη Νάουσα» εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας επισκέφθηκαν την Πέμπτη, 24 Μαϊου 2007 με συνοδούς τους υπεύθυνους για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης εκπαιδευτές Κατερίνα Τσαουσίδου και Δημήτριο Παπαδόπουλο το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, πρώην βιομηχανικό κτήριο, γνωστό και ως Μύλο του Μάρκου. Στους φιλόξενους και υποδειγματικά αποκατεστημένους χώρους του μουσείου, που έχει τιμηθεί γι’ αυτό με το βραβείο Europa Nostra, οι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε., πολλοί από τους οποίους είναι ή υπήρξαν και οι ίδιοι βιομηχανικοί εργάτες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την άγνωστη σε πολλούς ιστορία της βιομηχανίας στη Βέροια και ειδικότερα την ιστορία του κτηρίου που επισκέφθηκαν. Σ’ αυτό βοήθησαν τόσο η προβολή της πολύ καλής ταινίας του Μουσείου όσο και η εξαιρετική εισήγηση της κ. Πάτρας Θεολογίδου, αρχιτέκτονος–αναστηλώτριας, διδάσκουσας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η οποία με επιστημονική κατάρτιση αλλά και γλώσσα κατανοητή σε όλους κατέδειξε μεταξύ άλλων τη σημασία της διατήρησης και προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μέρος της οποίας είναι και η βιομηχανική, και έθεσε γόνιμους προβληματισμούς για την αξία της υλοποίησης αυτού του στόχου. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση βυζαντινών εικόνων του Μουσείου, μερικές από τις οποίες αποτελούν κοσμήματα της βυζαντινής εικονογραφίας, ξενάγηση την οποία έκανε υποδειγματικά και με μουσειοπαιδαγωγική αντίληψη η αρχαιολόγος κ. Φλώρα Καραγιάννη.
Η Δ/ντρια του Σ.Δ.Ε. Νάουσας
Χ’’Ευαγγέλου Μαρούλα
Φιλόλογος
Δελτίο Τύπου 29 Μαΐου 2007 - Επίσκεψη στο Υπουργείο Μακεδονίας/Θράκης
Την Τρίτη 22 Μαΐου 2007 μια ομάδα εκπαιδευομένων του Σ.Δ.Ε. Νάουσας συνοδευόμενη από τους εκπαιδευτές Δημήτριο Παπαδόπουλο και Αριστοτέλη Παπαγεωργίου επισκέφθηκε το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη.
Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της παρεμβατικής δράσης με τίτλο «Άνδρες και γυναίκες στο χώρο εργασίας: διερευνώντας την κατάσταση σήμερα», την οποία υλοποιεί κατά τη φετινή σχολική χρονιά ομάδα εκπαιδευομένων του Σ.Δ.Ε. Νάουσας συνεργαζόμενη με πέντε άλλα σχολεία της περιοχής του Ν. Ημαθίας στο πλαίσιο του προγράμματος του Κ.Ε.Θ.Ι. (Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας) «Ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και παρεμβατικά προγράμματα για την προώθηση της ισότητας των φύλων».
Την ομάδα καλωσόρισε θερμά ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης καθηγητής κ. Ανανίκας Λουκάς, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργου Καλαντζή για καλή επιτυχία στην εκπαιδευτική τους προσπάθεια και έκαμε μια αδρομερή παρουσίαση των τομέων δραστηριοποίησης του Υπουργείου. Εν συνεχεία πήραν τη σκυτάλη ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Παρθενόπουλος Κωνσταντίνος και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Προστασίας κ. Χατζηνικολάου Αθηνά, οι οποίοι παρουσίασαν τις αρμοδιότητες του Υπουργείου, το οργανόγραμμά του καθώς και στοιχεία που αφορούν την αριθμητική σχέση ανδρών και γυναικών που εργάζονται σε αυτό. Κατόπιν με μέριμνα της κ. Χατζηνικολάου οι εκπαιδευόμενοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του Υπουργείου και έδωσαν σε εργαζόμενες ερωτηματολόγια με ερωτήσεις σχετικές προς τη λογική της παρεμβατικής δράσης που πραγματοποιούν.
Την οργανωτική ευθύνη της επίσκεψης και την υλοποίηση της παρεμβατικής δράσης έχει ο εκπαιδευτής του Σ.Δ.Ε. Νάουσας Δημήτριος Παπαδόπουλος.
Η Δ/ντρια του Σ.Δ.Ε. Νάουσας
Χ’’Ευαγγέλου Μαρούλα
Φιλόλογος
Δελτίο Τύπου 22 Μαΐου 2007 - Εκδρομή στους Μακεδονικούς Τάφους Ανθεμίων και Κρίσεως
Οι εκπαιδευόμενοι, απόλαυσαν την ενδιαφέρουσα, λεπτομερή και πλούσια σε ιστορικές και επιστημονικές πληροφορίες αλλά και μυθολογικές προεκτάσεις ξενάγηση του Φιλολόγου υπεύθυνου της βιβλιοθήκης του Β’ Γυμνασίου Νάουσας κ. Στοΐδη, ο οποίος για πολλοστή φορά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Σχολείου και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Μετά την ξενάγησή τους στα αρχαιολογικά μνημεία οι εκπαιδευόμενοι απόλαυσαν το καφέ τους στο Συνεδριακό κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους.
Στην οργάνωση της εκπαιδευτικής επίσκεψης συνέβαλαν οι εκπαιδευόμενοι Ανθρακέας Ιωάννης, Αραμπατζίδης Νικόλαος και Δημητρούσης Δημήτριος. Θα ήταν παράληψή μας αν δεν εκφράζαμε τις ευχαριστίες μας και στον υπεύθυνο του αρχαιολογικού χώρου Λευκαδίων κ. Δημητρούση Δημήτριο που δέχτηκε εκτός ωραρίου εργασίας του να μας ανοίξει τον αρχαιολογικό χώρο και τους υπαλλήλους του Συνεδριακού κέντρου που πρόθυμα μας εξυπηρέτησαν παρά το γεγονός ότι λειτουργούν μόνο πρωινές ώρες.
Video από την επίσκεψη μας μπορείτε να δείτε ΕΔΩ
Η Δ/ντρια του Σ.Δ.Ε. Νάουσας
Χ’’Ευαγγέλου Μαρούλα
Φιλόλογος
Δελτίο Τύπου 7 Μαΐου 2007 - Ισότητα των Φύλων
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Νάουσας κατά το σχολικό έτος 2006 - 07 συμμετέχει ενεργά στα Παρεμβατικά Προγράμματα για την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και την προώθηση της ισότητας των φύλων. Οι φιλόλογοι του ΣΔΕ κ. Αριστοτέλης Παπαγεωργίου και Δημήτριος Παπαδόπουλος, σε συνεργασία με τους εκπαιδευόμενους του Α΄ και Β΄ κύκλου σπουδών, ανέλαβαν και υλοποίησαν αντίστοιχα σχέδια δράσης και διδακτικής παρέμβασης. Τα πορίσματα των εργασιών θα παρουσιαστούν στην τελική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαΐου 2007 στο «Κιόσκι» στο Δημοτικό Πάρκο της Νάουσας..
Συγκεκριμένα τα θέματα διαπραγμάτευσης είναι τα ακόλουθα:
1. «Ανιχνεύοντας το λόγο των γυναικών : Από τη Σαπφώ και την Άννα Κομνηνή στην Κική Δημουλά» (Α΄ Κύκλος Σπουδών). Στο παρόν σχέδιο δράσης επιχειρείται να σκιαγραφηθεί η θέση της γυναίκας διαχρονικά μέσα από λογοτεχνικές καταγραφές και ιστορικές μαρτυρίες. Η απόπειρα προσέγγισης εστιάζεται κατεξοχήν στη γυναικεία οπτική. Θα κληθούν οι ίδιες οι γυναίκες – υπαρκτά πρόσωπα της ιστορίας, μυθικές ηρωίδες ή και πρωταγωνίστριες της λογοτεχνικής δημιουργίας και της λαϊκής φαντασίας – να μιλήσουν για τον εαυτό τους αλλά και τις άλλες γυναίκες, να αποκαλύψουν τις υπαρξιακές τους αγωνίες, να απογυμνωθούν συναισθηματικά, να καταθέσουν την αλήθεια τους. Αναζητείται η προβολή της πραγματικότητας στη μυθοπλασία. Η διερεύνηση επικεντρώνεται στις συναισθηματικές συγκρούσεις, τις ψυχικές μεταπτώσεις και τα ηθικά διλήμματα ως απότοκα στερεοτυπικών αντιλήψεων, παγιωμένης νοοτροπίας και αποκρυσταλλωμένης ιδεολογικής σήμανσης.
2. «Άντρες και γυναίκες στο χώρο εργασίας : τότε και σήμερα» (Β΄ Κύκλος Σπουδών). Με μια διδακτική παρέμβαση επιδιώκεται να αντιληφθούν οι εκπαιδευόμενοι/ες τη διασπορά των επαγγελμάτων ανά φύλο σε μια παλαιότερη φάση της ελληνικής κοινωνίας (αρχή 20ου αιώνα), όπως αυτή απεικονίζεται σε λογοτεχνικά κείμενα της εποχής εκείνης· να κατανοήσουν τη σημερινή πραγματικότητα ως προς τη διασπορά των επαγγελμάτων ανά φύλο, όπως αυτή απεικονίζεται σε σύγχρονα λογοτεχνικά κείμενα· να συγκρίνουν την παλαιότερη και τη σημερινή κατάσταση και να διαπιστώσουν αποκλίσεις και συγκλίσεις. Εν συνεχεία με μια παρεμβατική δράση επιχειρείται να αποκτήσουν μια σαφέστερη εικόνα για τη σημερινή πραγματικότητα στο χώρο εργασίας ως προς την αριθμητική σχέση ανδρών και γυναικών σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς χώρους και την (ενδεχόμενη) αριθμητική υπεροχή των ανδρών σε λεγόμενες θέσεις ευθύνης. Για την υλοποίηση της δράσεως αυτής προγραμματίζονται και επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Η Δ/ντρια του Σ.Δ.Ε. Νάουσας
Χ’’Ευαγγέλου Μαρούλα
Φιλόλογος
Δελτίο Τύπου 4 Μαΐου 2007 - Επίσκεψη στα Κλωστήρια Νάουσας
Το απόγευμα της Πέμπτης 26 Απριλίου 2007 μια ομάδα εκπαιδευομένων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης για τη «Βιομηχανική Κληρονομιά στη Νάουσα», πραγματοποίησε την τρίτη προγραμματισμένη επίσκεψή της στα "Κλωστήρια Ναούσης" (σημερινή ονομασία: "United Textiles") στο Στενήμαχο. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία και την οργανωτική συνδρομή του μέλους της ομάδας και εργαζομένης στο εργοστάσιο κ. Βαρθολομαίου Βασιλικής.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες στο σχέδιο δράσης ένα εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας με νεότερου τύπου μηχανήματα, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Η ενημέρωση που έγινε από το διευθυντή παραγωγής του εργοστασίου κ. Πέτρο Καρατζιά περιλάμβανε όλα τα στάδια επεξεργασίας για την παραγωγή του νήματος, από την αρχική επεξεργασία της πρώτης ύλης ως το τελικό προϊόν. Στη συνέχεια τα μέλη της ομάδας ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του πλεκτηρίου από τον κ. Δημήτριο Αγγελίδη και την κ. Μαριάννα Γιαγκούλα, και έθεσαν διάφορες ερωτήσεις στους εκπροσώπους του εργοστασίου κυρίως αναφορικά με τις παραγωγικές δραστηριότητες και τις προοπτικές της βιομηχανικής μονάδας.
Μετά και την επίσκεψη αυτή τα μέλη του σχεδίου δράσης του Σ.Δ.Ε. για τη «Βιομηχανική Κληρονομιά στη Νάουσα» (υπεύθυνοι εκπαιδευτές: Κατερίνα Τσαουσίδου και Δημήτριος Παπαδόπουλος) προγραμματίζουν για τα μέσα Μαΐου επίσκεψη στους χώρους του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας, το οποίο στεγάζεται σε παλαιό βιομηχανικό κτήριο, γνωστό ως αλευρόμυλος του Μάρκου.
Η Δ/ντρια του Σ.Δ.Ε. Νάουσας
Χ’’Ευαγγέλου Μαρούλα
Φιλόλογος
Δελτίο Τύπου 07 Μαρτίου 2007 - Επίσκεψη σε Εργαστήριο Παρασκευής Παραδοσιακών Ποτών
Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2007 οι εκπαιδευόμενοι του Α’ και Β’ κύκλου σπουδών από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Νάουσας, οι οποίοι παρακολουθούν το Σχέδιο Δράσης (Project) με θέμα «Ελληνικά παραδοσιακά εδέσματα», πραγματοποίησαν την προγραμματισμένη επίσκεψή τους στο εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών λικέρ, ούζου και τσίπουρου Αρβανιτίδη (πρώην εργαστήριο Αν. Παπαδόπουλου), στη Στενήμαχο Ημαθίας.
Οι εκπαιδευόμενοι, που συνοδεύονταν από τους υπεύθυνους καθηγητές του Project κ. Αριστοτέλη Παπαγεωργίου και Ιωάννη Πουλιόβαλη, κατατοπίστηκαν για τη λειτουργία του και ενημερώθηκαν για την παρασκευή των ηδύποτων σε όλα της τα στάδια. Οι αρμόδιοι, με ιδιαίτερη προθυμία και ευγένεια, απάντησαν στις ερωτήσεις μας, αναφέρθηκαν στην οργάνωση της ποτοποιίας και επιπλέον μας προσέφεραν λικέρ.
Ακολούθησε η επίσκεψη στο «Καφέ Ειρεσιώνη», όπου οι υπεύθυνοι μας εξήγησαν αναλυτικά τις φάσεις παρασκευής των παραδοσιακών ζυμαρικών.
Αναμφίβολα ήταν μία ενδιαφέρουσα όσο και ευχάριστη επίσκεψη, ενταγμένη πλήρως στα πλαίσια λειτουργίας του ΣΔΕ. Εστιάστηκε στην πρακτική των Σχεδίων Δράσης, όπου κατεξοχήν διαπλέκεται δημιουργικά η θεωρητική επένδυση με τη λειτουργικότητα. Εκφράζουμε και από τη θέση αυτή τις ευχαριστίες μας.
Η Δ/ντρια του Σ.Δ.Ε. Νάουσας
Χ’’Ευαγγέλου Μαρούλα
Φιλόλογος
Παρασκευή 1 Ιουνίου 2007
ΠΩΣ ΑΦΗΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ BLOG ΣΑΣ?
Στο κάτω μέρος της ανακοίνωσης θα δείτε την Εικόνα:
Πατήστε στην «Ανακοίνωση Σχολίου»
Θα μεταφερθείτε στην επόμενη σελίδα.
Εκεί έχετε 3 επιλογές.
I) Αν έχετε λογαριασμό στο Google, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν.
II) Αν έχετε λογαριασμό σε άλλο παροχό e-mail, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία σας,
III) Μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας ανώνυμα. Μπορείτε πολύ εύκολα απλά να αφήσετε τα στοιχεία σας στο τέλος του σχόλιου που γράφετε.
Ι)
ΙΙ)
ΙΙΙ)
Διαλέγετε μία από τις 3 ταυτότητες, ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΕΙΤΕ το σχόλιό σας και πατάτε το: ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ (LEAVE YOUR COMMENT).